f l
^

Van iets negatiefs iets positiefs maken

Herken je dit?

De ene keer voelt een activiteit totaal anders dan een andere keer. Terwijl je toch echt hetzelfde aan het doen bent.

 

flow fiets

 

 

 

       De ene keer is die fietstocht naar je werk heerlijk, de andere keer voelt het eindeloos en baal je.

 

 

 

 

 Je wilt natuurlijk graag dat het zo vaak mogelijk positief voelt en je misschien zelfs wel flow en geluk ervaart!

Maar hoe dat voor elkaar te krijgen…

-        aan de ene kant kan je kijken hoe je jouw omgeving zo kan veranderen/beïnvloeden dat je het prettig maakt.

 

Bijvoorbeeld een fietstocht te kiezen die door een mooie omgeving gaat of een fiets waar je lekker op fietst.

Ik merkte zelf laatst dat ik er tegenaan hikte om mijn website qua inhoud helemaal te veranderen. Ik heb toen iemand opgezocht die mij kon helpen bij vindbaarheid op internet. Een voor mij onbekend stuk waar ik door de bomen het bos niet meer zag. Door van Willem Keller (willem-keller.nl) te leren en een deel uit handen te geven aan hem, begon ik dit onderdeel steeds leuker te vinden. Daarnaast heb ik een plek opgezocht waar ik graag teksten schrijf. Dat is een leuke koffietent. Door deze twee aanpassingen zorgde ik ervoor dat ik eigenlijk steeds zin had om teksten te schrijven!

 

-        Aan de andere kant zit de oplossing ook in jou. Namelijk dat je jouw belemmeringen uit de weg ruimt en het positieve in de situatie ziet.

 

Bijvoorbeeld dat je bedenkt dat je met de fietstocht naar je werk direct wat beweging te pakken hebt en dat je prima in staat bent om te sporten als je dit maar opbouwt in plaats van dat je niet sportief genoeg zou zijn om een lang stuk te fietsen.

Ik merkte dat ik eerst ook opzag tegen een blog bijhouden. Ik had gedachten als: waar moet ik dan over schrijven en alles is a te vinden op internet. Ik kijk er nu heel anders naar. Er is inderdaad al heel veel te vinden op internet, maar ik kijk misschien weer net anders tegen dingen aan. Ik houd me niet bezig met wat anderen schrijven, maar bedenk waarover ik wil schrijven en dat zijn onderwerpen waar ik inspiratie van heb gekregen.

 

Een vleugje bezinning, acceptatie, relativering en een vleugje actie > maakt > aanpakken en ervan genieten!!

 

Share

Reply