f l
^

In het moment zijn. Wanneer heb jij voor het laatst echt naar buiten gekeken?

Wanneer heb jij voor het laatst gewoon even gelegen, gezeten of gelopen en alleen maar voor je uitgestaard?

 

We doen het met zijn allen nog heel weinig: gewoon zitten, liggen of lopen en verder even helemaal niks.

Als je om je heen kijkt zie je bijna iedereen tegenwoordig op zijn mobiele telefoon bezig. We kijken met zijn allen ook nog meer tv dan afgelopen jaren: zo’n 3 uur en een kwartier per dag. En daarnaast hebben we het ook druk druk druk.

Wat kan het fijn zijn om soms even helemaal niks te doen. En mogelijke gedachten gewoon te laten komen. En misschien de gedachten ook weer te laten gaan en even een leeg hoofd te hebben.

 

Op vakantie lukte het misschien makkelijker: even staren over de zee, een lange wandeling, met je ogen dicht genieten van de zon op je huid. Een mooi voornemen om dit proberen vast te houden in eigen land (met bijbehorende drukte, ritme en regen)?

in het moment

 

Probeer de volgende dingen eens:

- als je naar de supermarkt loopt, alleen lopen zonder verdere afleiding

- uit het raam staren met een kopje koffie

- wanneer je op een stoel zit even je ogen sluiten en stil staan bij hoe je zit, waar je contact maakt en  hoe je lijf voelt

 

Het is soms zo fijn als je soms echt even helemaal kan “zijn” en dat betekent ook dat je niet bezig hoeft te zijn met anderen. Dus dat je je vrolijker voor hoeft te doen, bezig bent met wat zij zullen denken, bezig bent met wat zij zouden willen.

Maar zoals een van de deelnemers van een workshop van mij laatst zei: “ik heb echt even een moment gehad dat alles van mij er kon zijn en ik totaal geen energie hoefde te verspillen aan anderen. Dat lucht zo op en laadt ook zo op”.

 

Belangrijk om te proberen die momenten dus af en toe op te zoeken!!

Share

Reply